Mentine elasticitatea arterelor
Un pomelo de numai 100 de grame contine: 44,8 mg de vitamina C, 0,03 mg de vitamina B1, 0,03 mg de vitamina B3 200 ug beta-caroten, 14,0 mg calciu, 0,6 mg fier, 0,7 g proteine, 0,3 grame grasimi, 10,4 grame carbohidrati, 44 kcal si 88,0 grame apa.
Bogat in vitamina C, un puternic antioxidant care intareste sistemul imunitar, pomelo are astfel capacitatea de a intari si mentine elasticitatea arterelor, vasele care pleaca de la inima. Devine astfel un remediu in prevenirea bolilor de inima.
Si pomelo chiar nu dezamageste cand este inclus in alimentatie. Nu numai ca intareste si mentine elasticitatea arterelor, ba chiar reducere acumularea de grasimi pe peretii arterelor, totul datorandu-se pectinei.
Ajuta in pierderea in greutate
Pe langa apa, care grabeste senzatia de satietate, vitamine, minerale si antioxidanti, pomelo contine o enzima miraculoasa care reduce nivelul de amidon si zahar din sange, adica arde depozitele de grasimi, ajutand astfel in pierderea in greutate. Cu alte cuvinte, pomelo inclus in dieta are capacitatea de a sculpta pe ici, pe colo din colaceii aparuti din cauza unei alimentatii dezechilibrate.
Ajuta digestia
Nimeni nu isi doreste sa aiba probleme de digestie. Sunt stanjenitoare, afecteaza sanatatea in timp. Mai bine sa le previi decat sa le tratezi. Iata totusi ca pomelo poate face un bine si in astfel de cazuri. Sucul sau, desi acrisor la gust, are actiune alcalina dupa digestie, ajutand-o practic.
Opreste cancerul la san
Pulpa fructului contine o cantitate mare de bioflavonoizi, antioxidanti extrem de benefici pentru sistemul natural de aparare al organismului. Acestia au chiar posibilitatea sa inhibe multiplicarea celulelor canceroase. Cu alte cuvinte, este oprita dezvoltarea tumorii la san prin reducerea nivelului de estrogen.
Pe langa asta, pomelor este benefic in diabet, stari de oboseala, insomnii, febra, senzatie de gat uscat, cancer de stomac si pancreatic.
Un aliment, o multitudine de retete
Pomelo poate fi gatit in diverse moduri. Semintele pot fi folosite pentru a adauga culoare, savoare in diverse salate. Sucul poate fi servit la micul dejun pentru un plus de vitamine si minerale.
Chinezii folosesc pana si coaja in gastronomie. Ei folosesc coaja pentru a adauga gustul acela acrisor, fresh, supelor dulci, servite la desert. Coaja mai este folosita si in prepararea de bomboane. Insa, pentru toate acestea este nevoie de un pomelo mare, greoi, a carui coaja sa nu aiba pete, roseata. Si pentru ca nuanta variaza de la galben palid pana la rosu, alege acel fruct care are coaja inchisa la culoare, rosu sau roz, acesta are mai multi antioxidanti.