Ingrediente:
- Doua bucati de sfecla
- Doi morcovi
- Doua cepe
- O telina mica
- Un cartof
- Un ardei gras rosu
- Patrunjel
- 4-5 linguri de ulei
- 4 rosii
- O lingura boia dulce
- Un litru de bors
- Sare, piper
- O lingurita de zahar
Mod de preparare:
Mai intai se curata legumele : sfecla, morcovii si telina si se taie cubulete. Urmeaza ceapa si ardeiul gras care se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul cu zaharul la caramelizat si se adauga sfecla.
Se lasa putin sa se prajeasca si in acest timp intr-o oala se pune aproximativ un litro de apa in care se pun la fiert legumele la care se mai adarga boiaua si patrunjelul. Dupa ce au dat cateva clocote se adauga sfecla, cartoful taiat cubulete si rosiile decojite, taiate si ele cubulete.
Dupa ce s-au fiert legumele se adauga borsul si sare, piper dupa gust. Se mai lasa la fiert inca 15 minute.